Keresés

Magyar
Hirdetések
Várjuk Tanulók jelentkezését
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. Képzési Központja a 2020/2021-es tanévre várja 8. osztályos tanulók, valamint minden, szakma iránt érdeklődő jelentkezését Tanműhelyébe, ahol iskolarendszerű duális képzés keretei között a gyakorlati oktatást végez:

3 ÉVES SZAKKÉPZÉSBEN

...

5 ÉVES TECHNIKUMBAN

műanyagfeldolgozó

gépi és CNC forgácsoló,

szerszám és készülékgyártó

villanyszerelő

elektronikai műszerész

hegesztő

műanyagfeldolgozó technikus

gépgyártástechnológiai technikus

gépésztechnikus


Bővebben...
 
Duális képzés - KF-GAMF
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

 

pemulogo_tn
KFGAMF_tn

 

PEMÜ Műanyagipari Zrt.

2083 Solymár, Terstyánszky út 89.

A PEMÜ 1959-ban alapított műanyagfeldolgozó vállalkozás, amely 55 éves történetében a magyar műanyagfeldolgozás meghatározó vállalkozásai közé tartozott. Alapításától kezdve jellemzi a vállalatot az innováció, a műanyagfeldolgozó technológiák nagy részét elsőként honosította meg hazánkban, például a poliolefin cső gyártását, a PTFE, szilikon és öntött poliuretán feldolgozást. Napjainkban a műanyag fröccsöntés, poliuretán habosítás, extrudálás és a speciális műszaki műanyagok feldolgozása a jellemző, valamint évtizedes múltra tekint vissza a szerszámgyártás. Vállalat minőségi munkára való törekvését az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer, 14001:2004 környezet központú irányítási rendszer, valamint ISO/TS 16949:2009 rendszer tanúsítja.

Szakterület bemutatása

PEMÜ Zrt. a hőre lágyuló és hőre keményedő műanyagok széleskörű feldolgozását végzi. Néhány a fontosabbnak ítélt tevékenységek közül:

Szilikon feldolgozásunk a világ vezető alapanyaggyártóitól vásárolt alapanyagból vagy a saját receptúráinkból készített keverékekből, préseléssel, extrudálással vagy fröccsöntéssel történik. Gyártunk standard méretű csöveket, rudakat, lapokat, tömböket, de természetesen igény szerint - amennyiben a darabszám vagy a termék bonyolultsága ezt indokolja - formadarabokat is készítünk.

Poliuretán feldolgozás a poliuretán lágy-, félkemény- és kemény haboktól az öntött poliuretánig terjed. Gyártunk poliuretánból napellenzőket - természetesen készre szerelve - a világ szinte minden gépjármű márkájához, székek ülő és hátlapjait, bowling pálya alkatrészeket, a szépségipar kellékeihez alkatrészeket, matracokat, párnákat, sikló csapágyakat, rugókat, stb. A termék fajták darabszáma eléri a több tízezres nagyságrendet. A feldolgozás kis- és nagynyomású gépeken egyedileg vagy teljes automatizálással történik.

Hőre lágyuló műanyagok feldolgozása közül a legfontosabb a műanyag fröccsöntés. A teljesen megújult géppark 25 - 2600 tonna záró erőig terjed, ahol az egy ciklusban fröccsöntött műanyag súlya elérheti a 15 kg.-ot. A gépek robotokkal felszereltek, sok helyen a legmodernebb hat tengelyes robotokat használjuk. A felhasznált anyagok között megtalálható az egyszerűbb poliolefin, de nagy tömegű a műszaki műanyag is. A feldolgozás színvonalára jellemző a negyed évszázados - folyamatosan növekvő - autóipari beszállítás.

PEMÜ Zrt vezető szerepet tölt be a poliolefin lemezek gyártásában Magyarországon. A teljes magyar lemezigény több mint egy harmadát gyártjuk úgy, hogy a konkurens hatalmas külföldi cégek (pl. SIMONA) évtizedek óta jelentős helyi lerakatokkal próbálják a teljes piacot megszerezni.

Az extrudált csövek tekintetében stratégiailag a méret különlegességeket céloztuk meg, mert a közösen alapított Wavin kapacitása a szabványos méretekre jóval több, mint a hazai igény.

Fontosnak ítélt tevékenység még a poli(tetrafluoretilén), a műanyag szivattyú gyártás, a konfekcionálás.

A teljes tevékenység kompletté tételét jelenti a szerszámgyártás. A vevői elvárásokat úgy tudjuk teljesíteni, hogy az igények felvetésekor szakember gárdánk teljes segítségével közösen kialakítjuk a terméket, elkészítjük a prototípust, a szükséges módosítások után megtervezzük és legyártjuk a feldolgozó szerszámot. Sorozatgyártás közben nyomon követjük a szerszám állapotát és a szükséges javításokat, karbantartásokat elvégezzük. Ez ma már - főleg az autóalkatrész gyártásban - elvárás, melynek így eleget tudunk tenni.

Elvárások

2015-ös évtől duális képzés keretében a Kecskeméti Főiskola GAMF karán Gépészmérnök alapszakos, valamit Anyagmérnöki alapszakos hallgatók jelentkezését várja.

Előnyt jelent:

  • Angol nyelvtudás
  • Team munkára való alkalmasság
  • Innovációs készség, képesség

Változatos, kihívást jelentő feladatokat, és fejlődési lehetőséget kínálunk!

 

Jelentkezési határidő: 2015.05.15


 

A jelentkezéseket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre várjuk.

(önéletrajz, motivációs levél, utolsó évfolyam félévi bizonyítványának másolata, nyelvvizsga bizonyítvány másolata)

További információk vállalatunkról: www.pemu.hu

ovábbi információk a duális képzésről: http://gamf.kefo.hu/a-dualis-kepzesrol

pemubanner_tn

 
Felnőttképzés - TANPLAST
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

slide0001_image004

A Tanplast Kft. 2011. január végi alapításával, PEMÜ Zrt elsősorban saját dolgozóinak szakmai képzését akarja megoldani.

Bővebben...
 
Eladó ingatlanok
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

Zsámbék Magyarországon, Pest megyében, Budapesttől nyugatra, 30 kilométerre, a Nyakas hegy gerincének a tövében, a Zsámbéki medence észak-nyugati szélén fekszik és annak névadó települése.

Az M 1 -es autópálya mellett fekvő dinamikusan fejlődő település az autópálya 26-os lehajtójánál érhető el, de megközelíthető az l-es útról is.

A több mint 30km2 kiterjedésű város festői szépsége és a főváros közelsége számos ember érdeklődését keltette fel, a lélekszám dinamikusan növekszik.

Iparterülete ma még nem jelentős annak ellenére, hogy a Magyar szilícium-völgy elnevezésű elképzelést egy befektetői csoport itt kívánja megvalósítani és az ehhez szükséges földterületek egy részét már meg is vásárolta. Egyelőre egy filmstúdió épült fel a közelben.

Bővebben...