Keresés

Magyar

Útvonalterv

2083-Solymár, Terstyánszky út 89.

A PEMÜ Zrt. 1959-es alapítása óta számos műanyag-feldolgozási technológiát meghonosított, profilja szerint három csoportra osztva műanyagfeldolgozó tevékenységét.

A Műszaki műanyagokat Fröccsöntő Üzletág (MMFÜ) hagyományosan a fröccsöntött, extrudált, és préselt termékek gyártásával foglalkozik.

A Speciális Műanyagok Üzletága (SMÜ) a műanyagipar változó igényeit fedi le a szilikon, PTFE, és poliuretán termékek előállításával, feldolgozásával.

Az AUTO-PUR Üzletág (AUTOPUR) az autóipar piaci résztvevőinek áll rendelkezésére habosított poliuretán alkatrészek - napellenzők, könyöklők, párnák előállításával. A változó igényeket kielégítendőn új termékkörként viszkoelasztikus habanyag (emlékezőhab - memofoam) termékekkel igyekszünk az ipar mellett a lakosság irányába nyitni.

 

SPECIÁLIS MŰANYAGOK [bővebben...]

Szilikongumi (PEMÜSIL) [bővebben...]

A szilikonkaucsukból előállított termékeinket a legkiválóbb, piacvezető gyártók alapanyagiból készítjük. Közös jellemzőjük a jó ózon- és időjárásállóság, a nagy hő- és hidegállóság, valamint a kitűnő elektromos tulajdonságok.

PTFE (PEMÜFLON) [bővebben...]

A PTFE egy abszolút vegyszerálló, extrém alacsony csúszósúrlódású és igen jó hőállóságú anyag. Ez magyarázza széleskörű elterjedését az ipar szinte minden területén. A PTFE a modern műanyagok között fogalommá vált. A kitűnő tulajdonságok összekapcsolása a PTFE-t minden iparágban és kutatásban nélkülözhetetlen anyaggá tette.

Poliuretán habrendszerek [bővebben...]

A poliuretán (PUR) csaknem korlátlan lehetőségekkel bíró termoplasztikus műanyag. Régóta alkotóeleme mindennapi életünknek. Két, speciális receptúra szerint előállított komponensből (A - poliol, B - izocianát) áll, melyből az adalékok mennyisége és minősége, valamint a komponensek keverési aránya alapján kemény, félkemény és lágy habanyagok, öntőmasszák, lágy vagy kemény elasztomerek gyárthatók a legkülönbözőbb felhasználási célokra. A PUR különféle változatai tartós használatra alkalmas, univerzális és nélkülözhetetlen anyagok.

Öntött poliuretán (PU-Elastomer) [bővebben...]

Az öntött poliuretán termékeinket térhálós szerkezetű, kiváló minőségű poliuretán alapanyagokból gyártjuk. Az elmúlt 25 éves tevékenységi időszakunkban az öntött poliuretán termékeinket rendkívül széleskörű műszaki felhasználási területre tudtuk bevezetni, amit többek között az anyag nagyszámú előnyös tulajdonságai, a feldolgozási technológia flexibilitása és annak viszonylag alacsony költségvonzata tett lehetővé.

 

AUTO-PUR [bővebben...]

Napellenző [bővebben...]

Az autóipari alkatrészek, napellenzők gyártása alapvető fő profilunk közé tartozik és szinte nincs is olyan nagy nevű márka, akivel ne lennénk kapcsolatban. Alapvetően háromféle technológiát alkalmazunk a napellenzők gyártása folyamán. A megrendelő igénye, kívánsága szerint előállítható PU-ból (poliuretánból), PP-ből (polipropilénből) és ún. "szendvics-technológiával".

VISZKO memory-foam ('emlékező hab') [bővebben...]

A Memory Foam viszkoelasztikus, ergonomikus kialakítású párna- és matraccsaládunk gyártásakor; az egészséges alvás területén a legmodernebb fejlesztéseket és mellette a már jól bevált klasszikus anyagokat alkalmazzuk, hogy Ön a napi fáradtságos munka után minőségi pihenésben részesüljön.
Ami érvényes az ún. Viszkoelasztikus Párnákra, ugyanaz elmondható a Viszkomatracokról is. A kitűnő mechanikai tulajdonságok, az anatómiai szempontok figyelembevétele, a megtartó rugalmasság és az egészségügyi ismérvek mind szerepet játszottak a Viszkoelasztikus Matrac tervezésénél és kivitelezésénél.

 

MŰSZAKI MŰANYAGOK [bővebben...]

Fröccsöntés [bővebben...]

Bármely hőre lágyuló alapanyagból, a néhány grammtól a 20 kg-ig terjedő súlyban: autóipari alkatrészek, elzáró szerelvények, csőkötő elemek, nagyméretű szállítóládák és rekeszek, kerti bútorok, ipari tömegcikkek, műszaki termékek gyártása normál, TSG, air-press technológiákkal.

Lemezextrudálás [bővebben...]

Poliolefin lemezek gyártása 2mm-től 20 mm vastagságig, 1,5 x 3 m-es alapméretben, ill. tetszőleges hosszúságú autoia méretekben.

Lemezkonfekcionálás [bővebben...]

A FŐTÁV Rt és a PEMÜ Zrt. a távhőellátás és a melegvizes központifűtések területén a tágulási tartályok körében tapasztalható sokrétű probléma előnyös megoldására kifejlesztette a szabadalommal védett: MSZH lajstromszám:1369

Csőgyártás

Poliolefin csövek 16 - 160 mm átmérőig, szennyvíz elvezetés, víz-gáz vezetékek építésére és egyéb speciális felhasználásra , - fűtőcsövek (padlófűtés) fékcsövek, burkolócsövek, élelmiszeripari vezetékek gyártása.

Kompaundálás

TR, speciális PS, PP, PE, PVC gyártása. Különféle alkalmazástechnikai követelményeket kielégítő polimer ötvözetek, töltött, társított rendszerek előállítása.

Szivattyúgyártás [bővebben...]

 

HNP (KT) szivattyúk [bővebben...]

A PEMU-KT vegyszerszivattyúk egylépcsős örvényszivattyúk.

Általános vegyszerszivattyúk [bővebben...]

A szivattyúk alkalmasak tiszta, semleges és agresszív, lúgos, valamint savas folyadékok, szervtelen és szerves savak, sóoldatok szállítására, melyekkel szemben a szivattyúk szerkezeti anyaga, a PP (polipropilén) megfelelő vegyszerállóságú.

  JP-Bookmark

Szavazás

Érdeklik a PEMÜ legfrissebb hírei?
 

Gépek

DSC05404.jpg

Technológiák

pur_technogep4.jpg

Termékek