Keresés

Magyar
AUTO napellenző
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

1. Napellenző - a termék

napellenzo-p1000363
Az autóipari alkatrészek, napellenzők gyártása alapvető fő profilunk közé tartozik és szinte nincs is olyan nagy nevű márka, akivel ne lennénk kapcsolatban. Jól látja a dolgokat, ha minket megkeres!  Szembeszökő a különbség. A napellenzők előállításakor a különböző hordozó testeket PVC fólia bevonattal látjuk el és rászereljük a rögzítéshez és mozgatáshoz szükséges mechanikai elemeket.
A napellenzők felszereltsége nagyon sokrétű lehet. Az egyszerű kizárólagos funkciót ellátó alapkiviteltől az extra szolgáltatásokat nyújtó típusokig. Ilyen pld. a tükör, a világítás, a tükröt lezáró ajtók, a csúsztatható tengelyű kivitel stb. A fóliára zseb, felirat, címke is kerülhet.
Méret szempontjából pedig az alig 15*10 cm -es személyautó napellenzőtől az 1 m feletti hosszúságú teherautó napellenzőkig tudjuk vállalni a napellenzők gyártását. Árnyékolástechnikában az élvonalban. Legyen: személygépkocsi, teherautó, kamion vagy egyéb jármű.

2. Napellenző - a technológia

Alapvetően háromféle technológiát alkalmazunk a napellenzők gyártása folyamán. A megrendelő igénye, kívánsága szerint előállítható PU-ból (poliuretánból), PP-ből (polipropilénből) és ún. "szendvics-technológiával".

Habosított poliuretán test gyártása

A habosítás előtt egy rézbevonatú acél drótkeret kerül kialakításra, amelyre fel vannak szerelve a napellenzö rögzítéséhez, működéséhez szükséges szerkezeti elemek. A drótkeret hajlítása, szerelése speciális célgépeken történik. Az így kialakított keretre habosítással kerül rá a kívánt napellenző forma. napellenzo-tech1-01

Poliuretán habtestek gyártása

napellenzo-tech1-03-habosito-szerszam
napellenzo-tech1-02-habosito-szerszam2
A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el.

2. Napellenző fröccsöntött PP testtel

A fröccsöntéssel kialakított polipropilén test merevsége miatt önhordó, nem igényel hordozó drótkeretet. A rögzítéshez, működéshez szükséges elemek direkt a testre szerelhetőek. A test két fél fröccsdarab összeillesztésével készül, ún. Shell kivitelű. A fröccsszerszám általában etázs rendszerű, a nagy felület és a viszonylag kis súly miatti záróerő problémák elkerülése végett. A fröccsöntés után behelyezésre kerül a rugó és a két fél összepattintása után a napellenző testre felhegeszthető a fólia. A PP test előnye a rendkívüli tartósság, szilárdság és a szép esztétikus megjelenés. Nagyobb szériák esetén pedig olcsóbb gyártási költség. napellenzo-tech2-01

3. Szendvics szerkezetű napellenző testek

napellenzo-tech3-02
A szendvics szerkezetű napellenző testek hasonlóan a habosított PU testekhez, drótkeret vázra épülnek.
A habosítás helyett itt formára stancolt szivacslap, kartonlap erősítéssel adja a bevonásra kerülő testet.
A Stancolt lapokat melegragasztással rögzítjük egymáshoz és a drótkerethez.
A szendvics-szerkezetű napellenzők előnye a könnyebb és gyorsabb előállítás.

A napellenzők hegesztése, szerelése.

A különböző kialakítású testekre nagyfrekvenciás hegesztéssel rögzítjük a bevonatot alkotó PVC fóliát.  A gyűrődésmentes bevonatot speciális hegesztőszerszámokkal alakítjuk ki.  A rögzítőelemek szerelése célgépekkel, valamint ultrahangos hegesztéssel történik.
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 01
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 02
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 03

Suzuki  NBC napellenző hegesztése 04


 

  JP-Bookmark