Keresés

Magyar
Termékek (AUTO)
PEMÜ-MEMORY Emlékezőhab matrac, fedőmatrac
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
viscomatrac-200x90_matrac2
Ami érvényes az ún. Viszkoelasztikus Párnákra, ugyanaz elmondható a Viszkomatracokról is. A kitűnő mechanikai tulajdonságok, az anatómiai szempontok figyelembevétele, a megtartó rugalmasság és az egészségügyi ismérvek mind szerepet játszottak a Viszkoelasztikus Matrac tervezésénél és kivitelezésénél.
Olyan fekvőfelület kialakítására van szükségünk, mely figyelembe veszi az emberi test sajátos formáit és súlyeloszlását, ebben az ergonomikus szempontok a döntőek, melynek lényege: a személyreszabott kényelem és az anatómiai sajátosságok érvényre juttatása.
A matrac gyakorlatilag egy flexibilis formázott habszivacs és egy viszkoelasztikus réteg speciális kombinációjából készül több réteget képezve, s a fekvőfelületet 5 zónára osztva támasztja alá a pihenni vágyó testet, egyenletesen elosztva a ránehezedő súlyt. A NASA által, az űrkutatás területén kifejlesztett ún. Memory Foam (emlékező hab) egyik nagy előnye, hogy a test nyomásának elnyelésével ellazulnak a nyak-, váll- és a hátizmok - s mégis meg vannak támasztva - (ezért csökkennek az ízületi fájdalmak, vagy el is tűnhetnek a kórosság mértékétől függően; megszűnik az elfekvés, fejfájás, zsibbadás), jobb a vérellátás. Csökkenhet a helyzetváltoztatások száma, így mindennapi használata komplexen hat szervezetünk harmóniájára, egészségi állapotára: oldja a gerinc vonalában végighúzódó ún. 'kormányzó meridián' blokkjait, s jótékony hatással van az izom- és érgörcsökre is; s mélyebb alvást, kipihentebb ébredést biztosít! A szivacsos szerkezet szellőzése révén nem melegszik túl és természetes szagtalanító hatású. Antibakteriális kivitelben is létezik, különös hangsúlyt fektetve az egészségügyi tényezőre. Az antibakteriális verzió fő előnye, hogy ellenáll a gombáknak, baktériumoknak; ezért allergiásoknak is ajánlott.

A Viszkoelasztikus Matrac hosszú távon segít Önnek a teljesértékű alvás feltételeinek megteremtésében! Különböző méretekben és különböző huzatokkal gyártjuk, az eltérő igényeknek megfelelően. Ön többféle illat közül választhat, ezek közül talán a legnépszerűbbek az ALOE VERA, a Fresh és a Kamilla változat. Ezen illatanyagok - a viszkoelasztikus matrac már ismertetett anatómiai tulajdonságain túl - jótékony hatásúak és egészségügyi alkalmazásra is javallott!

 

Illatosított huzatok

Aloe Vera

viscomatrac-aloe_vera
Az Aloe Verának négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. Az Aloe Verának magas az enzim-tartalma (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi. Az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet.
Az Aloe Vera csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódott mérgeket kiüríteni. Az Aloe Vera négyszer gyorsabban hatol be a bőrbe, mint a víz. Regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében. Alkotórészei jótékony hatással vannak a bőrre és a kötőszövetekre. Stimulálja az új bőrsejtek növekedését és eltávolítja az elhaltakat.

Kamilla, orvosi székfű (Matricaria recutita)

viscomatrac-kamillanagy9
A kamillában előforduló illóolajok alapvetően gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és nyugtató hatásúak. Enyhíti az influenzás tüneteket: a vírusos, illetve bakteriális légúti fertőzést, a köhögést, és ezen megbetegedések esetén jól érvényesülhet az immunrendszert serkentő hatása is. A kamillaolaj csökkenti az idegességet a gyermekeknél, s jótékony hatással van a hiperaktív gyerekekre, mivel enyhe "nyugtatószer".

Levendula

A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. Idegerősítő. A levendula illata segít áthangolódni a pozitív működésre. Jótékonyan hat az izületi problémákra, hatékony ellenszere a fáradtságnak. Oldja az izomgörcsöket, fájdalomcsillapító hatású. Segít megtartani a bőr rugalmasságát, simaságát.

Silver Active

A SILVERACTIVE huzatába szőtt ezüstszálak miatt a textíliában nem telepednek meg a mikrobák. Jelentős antibakteriális és penész elleni hatása van. Nagy a légáteresztő képessége. Az ezüst részecskéi hatékonyan hatnak a fertőzésekkel szemben. A testtel való érintkezéskor kedvezően hat a vérkeringés stabilizálására és a bőr egészségére.

Lyocell

A Lyocell huzat 50% pamut és 50% poliészter felhasználásával készül. A természetes cellulózból készülő Lyocell szálak a nedvességet hatékonyan vezetik a felszín felé, így teremtve egyedülállóan száraz és higiénikus mikroklímát. A textília a bőrrel való érintkezéskor kellemes puha, meleg tapintást ad.
 
AUTO PU gyártás
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
Gondoltunk az úton lévőkre is, akik a hosszú vezetés alatt megfáradnak. Számukra fejlesztettük ki az ún. derékaljtámaszt, mely biztosítja az optimális ülő testtartást, így a vezető kevésbé fárad el, s a figyelme és koncentráltsága hosszú ideig megmarad. Az anyaga szintén - a már ismertetett - Memory Foam-ból, az ún. emlékező habból készül.

Azonban PUR alapanyagból készítettünk már motoros védőruhához műanyagelemeket, továbbá sebességváltókarokat és egyéb autóipari alkatrészeket, avagy épp éttermi bárszékekhez ülőkebevonatot. Csak az Ön fantáziája szabhat határt, hogy a sok lehetőség közül mit szeretne gyártatni.

A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ Auto-PUR részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el. A Poliol és az Isocyanat komponensek nagy nyomáson történő megfelelő arányú keverése és adagolása Cannon vagy Krauss Maffei típusú belövőfejjel végezzük. A komponensek összekeverése után a habosítószerszámban történik a PU hab még folyékony halmazállapotban történő betöltése. Az alkalmazott technológia freonmentes. A habszerkezet kialakítását a két komponens reakciója során keletkező CO2 gáz végzi.

A felhasznált formaleválasztó vizesbázisú viasztartalmú anyag. A kihabosodott végtermék káros anyagokat nem tartalmaz. Az optimális keménység a megfelelő alapanyag, a súly és a keverési arány beállításával érhető el. A habtestek sorjázás után tovább-feldolgozhatóak. pu-gyartas-2007_02_27__005
pu-gyartas-referencia_kepek_039
pu-gyartas-referencia_kepek_028

 
AUTO Párna
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

www.webshop.pemu.hu

Páratlan komfortérzés, a jövő technológiája - viszkoelasztikus párna

A Memory Foam viszkoelasztikus, ergonomikus kialakítású párna- és matraccsaládunk gyártásakor az egészséges alvás területén a legmodernebb fejlesztéseket és mellette a már jól bevált klasszikus anyagokat alkalmazzuk, hogy Ön a napi fáradtságos munka után minőségi pihenésben részesüljön. Ezt a legtöbb hagyományos párna és fekvőfelület nem tudja biztosítani. Eredménye a felületes alvás, váll, nyak vagy csípő- és derékfájás, s hogy ébredés után még mindig levertek vagyunk. viscoparna-prnagyermek

Mivel teremthetjük meg a minőségi pihenés optimális feltételeit?

Olyan fekvőfelület kialakítására volt szükség, mely figyelembe veszi az emberi test sajátos formáját, ebben az ergonomikus szempontok a döntőek, melynek lényege: a személyre szabott kényelem és az anatómiai sajátosságok érvényrejuttatása, mind a viszkoelasztikus párnák, mind pedig a viszkoelasztikus matracok esetében. A viszkoelasztikus párna anatómiai kialakítása azt jelenti, hogy fel kell vegye a nyak, a váll és a fej formáját miközben rugalmas marad és egyenletesen elosztja a ránehezedő súlyt. Nem lehet sem túl kemény, sem túl puha. Oldalfekvő helyzetet felvéve pedig az a szerepe, hogy kitöltse a váll fej távolságot úgy, hogy a nyak ne fáradjon el. Mindezt pedig a NASA által, az űrkutatás területén kifejlesztett ún. Memory Foam - viszkoelasztikus anyaga szolgálja, speciális szivacsos szerkezetével, mely mindig visszanyeri eredeti formáját használat után. A szivacsos szerkezet további előnye, hogy szellőzik, nem melegszik túl és antibakteriális kivitelben is létezik, így különös hangsúlyt fektetve az egészségügyi tényezőre. Az antibakteriális verzió fő előnye, hogy ellenáll a gombáknak, baktériumoknak és a kártevőknek - ezért allergiásoknak is ajánlott. Szellőzése révén természetes szagtalanító hatású, emellett csökkenti a fáradtságot és segíti az anyagcserét. A viszkoelasztikus párnák és matracok együttes használata komplexen hat szervezetünk harmóniájára, egészségi állapotára - oldja a gerinc vonalában végighúzódó ún. 'kormányzó meridián' blokkjait, s jótékony hatással van az izom- és érgörcsökre is.
viscoparna-parnan-fekvo-no
A Memory Foam egyik nagy előnye, hogy a test nyomásának elnyelésével ellazulnak a nyak-, váll- és a hátizmok - s mégis meg vannak támasztva - (ezért csökkennek az ízületi fájdalmak vagy el is tűnhetnek a kórosság mértékétől függően - megszűnik az elfekvés, fejfájás, zsibbadás), jobb a vérellátás. Csökkenhet a helyzetváltoztatások száma, így mindennapi használata mélyebb alvást és kipihentebb ébredést biztosít!
A Memory Foam párnacsaládunk egyaránt tartalmaz kis, közepes és nagy méretet is, alkalmazkodva az Ön igényeihez, a különböző testméretekhez, különböző huzatokkal ellátva.
A viszkoelasztikus párna egy belső anginba van varrva, mely mosást nem igényel, azonban ezen felül van egy mosható huzat, mely húzó- avagy tépőzárral vannak ellátva. Az Ön igényeinek megfelelően többféle huzat közül választhat, melyek között illatosítottak is vannak. Ezek közül talán a legnépszerűbbek az ALOE VERA, a Fresh és a Kamilla változat. Ezen illatanyagok - a viszkoelasztikus párna már ismertetett anatómiai tulajdonságain túl - jótékony hatásúak és egészségügyi alkalmazásra is javallott!

A Viszkoelasztikus párna és a technológia

A Mit rejt a Viszkoelasztikus párna?

A Memory Foam (emlékező hab) viszkoelasztikus anyagot az USA-ban (a 70-s években) fejlesztette ki a NASA az űrkutatás keretein belül nyomáscsökkentési céllal, majd a 90-es évektől indult hódító útjára. A Memory Foam kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik - olyan viszkoelasztikus nyitott sejtszerkezetű anyag, amely a test hőmérsékletére, nyomására meglágyul és így tökéletesen felveszi a test formáját és alátámasztja azt, ellennyomás nélkül (elnyeli a nyomást). viscoparna-nasa-logo1
A nyitott sejtszerkezet előnye, hogy lehetővé teszi a párnában a szabad levegőáramlást és megtartja a test hőmérsékletét, s nem is melegedik túl. A nyomás megszűnése után a speciális determinált sejtszerkezet lassan nyeri vissza eredeti formáját.

A viszkoelasztikus párna típusai

viscoparna-viscoelastichab
Alapvetően két típusban gyártjuk:
  • egyik a hagyományos habosított viszkoelasztikus párna anginba varrva plusz védőhuzattal,
  • a másik pedig Memory Foam zuzalékból készül.

A viszkoelasztikus párna könnyen szállítható, csomagolható, s hosszú élettartama alatt mindig visszanyeri eredeti formáját.
 
AUTO napellenző
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

1. Napellenző - a termék

napellenzo-p1000363
Az autóipari alkatrészek, napellenzők gyártása alapvető fő profilunk közé tartozik és szinte nincs is olyan nagy nevű márka, akivel ne lennénk kapcsolatban. Jól látja a dolgokat, ha minket megkeres!  Szembeszökő a különbség. A napellenzők előállításakor a különböző hordozó testeket PVC fólia bevonattal látjuk el és rászereljük a rögzítéshez és mozgatáshoz szükséges mechanikai elemeket.
A napellenzők felszereltsége nagyon sokrétű lehet. Az egyszerű kizárólagos funkciót ellátó alapkiviteltől az extra szolgáltatásokat nyújtó típusokig. Ilyen pld. a tükör, a világítás, a tükröt lezáró ajtók, a csúsztatható tengelyű kivitel stb. A fóliára zseb, felirat, címke is kerülhet.
Méret szempontjából pedig az alig 15*10 cm -es személyautó napellenzőtől az 1 m feletti hosszúságú teherautó napellenzőkig tudjuk vállalni a napellenzők gyártását. Árnyékolástechnikában az élvonalban. Legyen: személygépkocsi, teherautó, kamion vagy egyéb jármű.

2. Napellenző - a technológia

Alapvetően háromféle technológiát alkalmazunk a napellenzők gyártása folyamán. A megrendelő igénye, kívánsága szerint előállítható PU-ból (poliuretánból), PP-ből (polipropilénből) és ún. "szendvics-technológiával".

Habosított poliuretán test gyártása

A habosítás előtt egy rézbevonatú acél drótkeret kerül kialakításra, amelyre fel vannak szerelve a napellenzö rögzítéséhez, működéséhez szükséges szerkezeti elemek. A drótkeret hajlítása, szerelése speciális célgépeken történik. Az így kialakított keretre habosítással kerül rá a kívánt napellenző forma. napellenzo-tech1-01

Poliuretán habtestek gyártása

napellenzo-tech1-03-habosito-szerszam
napellenzo-tech1-02-habosito-szerszam2
A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el.

2. Napellenző fröccsöntött PP testtel

A fröccsöntéssel kialakított polipropilén test merevsége miatt önhordó, nem igényel hordozó drótkeretet. A rögzítéshez, működéshez szükséges elemek direkt a testre szerelhetőek. A test két fél fröccsdarab összeillesztésével készül, ún. Shell kivitelű. A fröccsszerszám általában etázs rendszerű, a nagy felület és a viszonylag kis súly miatti záróerő problémák elkerülése végett. A fröccsöntés után behelyezésre kerül a rugó és a két fél összepattintása után a napellenző testre felhegeszthető a fólia. A PP test előnye a rendkívüli tartósság, szilárdság és a szép esztétikus megjelenés. Nagyobb szériák esetén pedig olcsóbb gyártási költség. napellenzo-tech2-01

3. Szendvics szerkezetű napellenző testek

napellenzo-tech3-02
A szendvics szerkezetű napellenző testek hasonlóan a habosított PU testekhez, drótkeret vázra épülnek.
A habosítás helyett itt formára stancolt szivacslap, kartonlap erősítéssel adja a bevonásra kerülő testet.
A Stancolt lapokat melegragasztással rögzítjük egymáshoz és a drótkerethez.
A szendvics-szerkezetű napellenzők előnye a könnyebb és gyorsabb előállítás.

A napellenzők hegesztése, szerelése.

A különböző kialakítású testekre nagyfrekvenciás hegesztéssel rögzítjük a bevonatot alkotó PVC fóliát.  A gyűrődésmentes bevonatot speciális hegesztőszerszámokkal alakítjuk ki.  A rögzítőelemek szerelése célgépekkel, valamint ultrahangos hegesztéssel történik.
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 01
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 02
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 03

Suzuki  NBC napellenző hegesztése 04