Keresés

Magyar
AUTO-PUR Üzem
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
bemutatkozas-referencia-kepek-016

A gyáregység 1990 -ben alakult, a Német Happich GmbH és a PEMÜ Rt. vegyesvállalataként. 1997 -ben a Becker Group amerikai autóipari vállalat - a szakképzett és megfizethető munkaerőt látva - megvásárolta a céget. A Becker Group égisze alatt napellenző üzemként működött a gyár, s megszerezte a QS 9000 -es minősítést.

1998 -ban a terjeszkedő Johnson Controls felvásárolta a Becker Group vállalatot, így a magyarországi üzem is az új amerikai cég része lett. A Johnson Controls - fantáziát látva a térségben és az üzemben  - úgy döntött, hogy 100 %-os tulajdonjogot szerez, s felvásárolta a PEMŰ tulajdonrészét.
A Johnson Controls a műszaki fejlesztéseken túl bevezette a vállalatainál világszerte használt BOS (Businnes Operating System) rendszert, amely alapját képezte a többi Johnson Controls vállalattal és a központtal való együttműködésnek. A napellenző-gyártás területe ezen időszak alatt lett az ISO 16949:2000 szabvány szerint, valamint az ISO 14001 környezetirányítási rendszer alapján tanusítva. Az autóipari alkatrészekre és napellenzőkre specializálódva olyan márkáknak gyártottunk és jelenleg is gyártunk, mint a Mercedes, Jaguar, Porsche, Suzuki, Land Rover, Volvo, Opel, Volkswagen és még sorolhatnánk.
A Pemü Zrt. 2005 -ben visszavásárolta a gyáregységet és mint PEMÜ Auto-PUR üzletág folytatta tovább a gépkocsi-napellenzők gyártását, majd új piacokat célozva meg - termékskáláját bővítve -, a NASA által kifejlesztett ún. Memory Foam (emlékező hab) viszkoelasztikus anyagot felhasználva, illetve továbbfejlesztve; párnákat gyárt az IKEA európai piaca számára (IKEA GOSA párnák). bemutatkozas-referencia-kepek-012
Üzletágunk 2006 utolsó negyedében kezdte el az ún. viszkoelasztikus párnák gyártását az IKEA részére. A gyártást egy éves tervező és fejlesztő munka előzte meg. A habosító körasztal valamint a formák a PEMÜ Zrt. -ben készültek. A viszkoelasztikus párnák gyártása az IKEA Gosa Fast és Mjuk elnevezésű ergonómiai párnák gyártásával kezdődött, majd kibővült ágybetétek és matracok

készítésével.

Manapság az autóipari alkatrészek és napellenzők gyártása mellett, további két fő profilunkká nőtte ki magát a Memory Foam alapú ún. viszkoelasztikus párnák és matracok előállítása. Azonban a folyamatos, dinamikus fejlesztések mellett a piacbővítést megcélozandó, nyitottak vagyunk bármilyen további PUR termékek előállítására. A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ Zrt. részére, így mindig a legkiválóbb minőségre számíthat a kedves megrendelő.

 

 

  JP-Bookmark