Keresés

Magyar
Auto-PUR
AUTO-PUR Üzem
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
bemutatkozas-referencia-kepek-016

A gyáregység 1990 -ben alakult, a Német Happich GmbH és a PEMÜ Rt. vegyesvállalataként. 1997 -ben a Becker Group amerikai autóipari vállalat - a szakképzett és megfizethető munkaerőt látva - megvásárolta a céget. A Becker Group égisze alatt napellenző üzemként működött a gyár, s megszerezte a QS 9000 -es minősítést.

1998 -ban a terjeszkedő Johnson Controls felvásárolta a Becker Group vállalatot, így a magyarországi üzem is az új amerikai cég része lett. A Johnson Controls - fantáziát látva a térségben és az üzemben  - úgy döntött, hogy 100 %-os tulajdonjogot szerez, s felvásárolta a PEMŰ tulajdonrészét.
A Johnson Controls a műszaki fejlesztéseken túl bevezette a vállalatainál világszerte használt BOS (Businnes Operating System) rendszert, amely alapját képezte a többi Johnson Controls vállalattal és a központtal való együttműködésnek. A napellenző-gyártás területe ezen időszak alatt lett az ISO 16949:2000 szabvány szerint, valamint az ISO 14001 környezetirányítási rendszer alapján tanusítva. Az autóipari alkatrészekre és napellenzőkre specializálódva olyan márkáknak gyártottunk és jelenleg is gyártunk, mint a Mercedes, Jaguar, Porsche, Suzuki, Land Rover, Volvo, Opel, Volkswagen és még sorolhatnánk.
A Pemü Zrt. 2005 -ben visszavásárolta a gyáregységet és mint PEMÜ Auto-PUR üzletág folytatta tovább a gépkocsi-napellenzők gyártását, majd új piacokat célozva meg - termékskáláját bővítve -, a NASA által kifejlesztett ún. Memory Foam (emlékező hab) viszkoelasztikus anyagot felhasználva, illetve továbbfejlesztve; párnákat gyárt az IKEA európai piaca számára (IKEA GOSA párnák). bemutatkozas-referencia-kepek-012
Üzletágunk 2006 utolsó negyedében kezdte el az ún. viszkoelasztikus párnák gyártását az IKEA részére. A gyártást egy éves tervező és fejlesztő munka előzte meg. A habosító körasztal valamint a formák a PEMÜ Zrt. -ben készültek. A viszkoelasztikus párnák gyártása az IKEA Gosa Fast és Mjuk elnevezésű ergonómiai párnák gyártásával kezdődött, majd kibővült ágybetétek és matracok

készítésével.

Manapság az autóipari alkatrészek és napellenzők gyártása mellett, további két fő profilunkká nőtte ki magát a Memory Foam alapú ún. viszkoelasztikus párnák és matracok előállítása. Azonban a folyamatos, dinamikus fejlesztések mellett a piacbővítést megcélozandó, nyitottak vagyunk bármilyen további PUR termékek előállítására. A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ Zrt. részére, így mindig a legkiválóbb minőségre számíthat a kedves megrendelő.

 

 

 
AUTO-PUR Információk
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

 

Viscopárna

nyitokep-viscoparna

Páratlan komfortérzés és a jövő technológája egyesül a Memory Foam - ún. emlékező hab - viszkoelasztikus anyagában, mely egy ergonomikus kialakítású párna. Az egészséges alvás területén a legmodernebb fejlesztéseket alkalmazzuk, hogy Ön a napi fáradtságos munka után minőségi pihenésben részesüljön.

Bővebben...
Viscomatrac

nyitokep-viscomatrac

A Viszkoelasztikus Matrac nem egyéjszakás kaland. Hosszú távon segít Önnek a teljesértékű alvás és pihenés feltételeinek megteremtésében! A matrac egy flexibilis formázott habszivacs és egy viszkoelasztikus réteg speciális kombinációjából készül több réteget képezve, s különböző illatú huzattal kérhető.

Bővebben...

 

Napellenző

nyitokep-napellenzo Napellenző

Az autóipari alkatrészek, napellenzők gyártása egyik alapvető fő profilunk közé tartozik és szinte nincs is olyan nagy nevű márka, akivel ne lennénk kapcsolatban. Jól látja a dolgokat, ha minket megkeres! Árnyékolástechnikában az élvonalban. Legyen: személygépkocsi, teherautó, kamion vagy egyéb jármű.

Bővebben...
PU gyártás

nyitokep-pu-gyartas P.Ü. gyártás

Ne habozzon, ha poliuretánból készült testekre vágyik, nálunk jó helyen jár! A Pur testek első osztályú alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. szállítja az Auto-Pur részére. Az Ön fantáziájára van bizva, hogy a számtalan lehetőség és forma közül, mit kíván megvalósítani és gyártatni.

Bővebben...

 

 

 
PEMÜ-MEMORY Emlékezőhab matrac, fedőmatrac
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
viscomatrac-200x90_matrac2
Ami érvényes az ún. Viszkoelasztikus Párnákra, ugyanaz elmondható a Viszkomatracokról is. A kitűnő mechanikai tulajdonságok, az anatómiai szempontok figyelembevétele, a megtartó rugalmasság és az egészségügyi ismérvek mind szerepet játszottak a Viszkoelasztikus Matrac tervezésénél és kivitelezésénél.
Olyan fekvőfelület kialakítására van szükségünk, mely figyelembe veszi az emberi test sajátos formáit és súlyeloszlását, ebben az ergonomikus szempontok a döntőek, melynek lényege: a személyreszabott kényelem és az anatómiai sajátosságok érvényre juttatása.
A matrac gyakorlatilag egy flexibilis formázott habszivacs és egy viszkoelasztikus réteg speciális kombinációjából készül több réteget képezve, s a fekvőfelületet 5 zónára osztva támasztja alá a pihenni vágyó testet, egyenletesen elosztva a ránehezedő súlyt. A NASA által, az űrkutatás területén kifejlesztett ún. Memory Foam (emlékező hab) egyik nagy előnye, hogy a test nyomásának elnyelésével ellazulnak a nyak-, váll- és a hátizmok - s mégis meg vannak támasztva - (ezért csökkennek az ízületi fájdalmak, vagy el is tűnhetnek a kórosság mértékétől függően; megszűnik az elfekvés, fejfájás, zsibbadás), jobb a vérellátás. Csökkenhet a helyzetváltoztatások száma, így mindennapi használata komplexen hat szervezetünk harmóniájára, egészségi állapotára: oldja a gerinc vonalában végighúzódó ún. 'kormányzó meridián' blokkjait, s jótékony hatással van az izom- és érgörcsökre is; s mélyebb alvást, kipihentebb ébredést biztosít! A szivacsos szerkezet szellőzése révén nem melegszik túl és természetes szagtalanító hatású. Antibakteriális kivitelben is létezik, különös hangsúlyt fektetve az egészségügyi tényezőre. Az antibakteriális verzió fő előnye, hogy ellenáll a gombáknak, baktériumoknak; ezért allergiásoknak is ajánlott.

A Viszkoelasztikus Matrac hosszú távon segít Önnek a teljesértékű alvás feltételeinek megteremtésében! Különböző méretekben és különböző huzatokkal gyártjuk, az eltérő igényeknek megfelelően. Ön többféle illat közül választhat, ezek közül talán a legnépszerűbbek az ALOE VERA, a Fresh és a Kamilla változat. Ezen illatanyagok - a viszkoelasztikus matrac már ismertetett anatómiai tulajdonságain túl - jótékony hatásúak és egészségügyi alkalmazásra is javallott!

 

Illatosított huzatok

Aloe Vera

viscomatrac-aloe_vera
Az Aloe Verának négy fő tulajdonsága van: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. Az Aloe Verának magas az enzim-tartalma (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi. Az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet.
Az Aloe Vera csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódott mérgeket kiüríteni. Az Aloe Vera négyszer gyorsabban hatol be a bőrbe, mint a víz. Regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében. Alkotórészei jótékony hatással vannak a bőrre és a kötőszövetekre. Stimulálja az új bőrsejtek növekedését és eltávolítja az elhaltakat.

Kamilla, orvosi székfű (Matricaria recutita)

viscomatrac-kamillanagy9
A kamillában előforduló illóolajok alapvetően gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és nyugtató hatásúak. Enyhíti az influenzás tüneteket: a vírusos, illetve bakteriális légúti fertőzést, a köhögést, és ezen megbetegedések esetén jól érvényesülhet az immunrendszert serkentő hatása is. A kamillaolaj csökkenti az idegességet a gyermekeknél, s jótékony hatással van a hiperaktív gyerekekre, mivel enyhe "nyugtatószer".

Levendula

A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. Idegerősítő. A levendula illata segít áthangolódni a pozitív működésre. Jótékonyan hat az izületi problémákra, hatékony ellenszere a fáradtságnak. Oldja az izomgörcsöket, fájdalomcsillapító hatású. Segít megtartani a bőr rugalmasságát, simaságát.

Silver Active

A SILVERACTIVE huzatába szőtt ezüstszálak miatt a textíliában nem telepednek meg a mikrobák. Jelentős antibakteriális és penész elleni hatása van. Nagy a légáteresztő képessége. Az ezüst részecskéi hatékonyan hatnak a fertőzésekkel szemben. A testtel való érintkezéskor kedvezően hat a vérkeringés stabilizálására és a bőr egészségére.

Lyocell

A Lyocell huzat 50% pamut és 50% poliészter felhasználásával készül. A természetes cellulózból készülő Lyocell szálak a nedvességet hatékonyan vezetik a felszín felé, így teremtve egyedülállóan száraz és higiénikus mikroklímát. A textília a bőrrel való érintkezéskor kellemes puha, meleg tapintást ad.
 
AUTO PU gyártás
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
Gondoltunk az úton lévőkre is, akik a hosszú vezetés alatt megfáradnak. Számukra fejlesztettük ki az ún. derékaljtámaszt, mely biztosítja az optimális ülő testtartást, így a vezető kevésbé fárad el, s a figyelme és koncentráltsága hosszú ideig megmarad. Az anyaga szintén - a már ismertetett - Memory Foam-ból, az ún. emlékező habból készül.

Azonban PUR alapanyagból készítettünk már motoros védőruhához műanyagelemeket, továbbá sebességváltókarokat és egyéb autóipari alkatrészeket, avagy épp éttermi bárszékekhez ülőkebevonatot. Csak az Ön fantáziája szabhat határt, hogy a sok lehetőség közül mit szeretne gyártatni.

A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ Auto-PUR részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el. A Poliol és az Isocyanat komponensek nagy nyomáson történő megfelelő arányú keverése és adagolása Cannon vagy Krauss Maffei típusú belövőfejjel végezzük. A komponensek összekeverése után a habosítószerszámban történik a PU hab még folyékony halmazállapotban történő betöltése. Az alkalmazott technológia freonmentes. A habszerkezet kialakítását a két komponens reakciója során keletkező CO2 gáz végzi.

A felhasznált formaleválasztó vizesbázisú viasztartalmú anyag. A kihabosodott végtermék káros anyagokat nem tartalmaz. Az optimális keménység a megfelelő alapanyag, a súly és a keverési arány beállításával érhető el. A habtestek sorjázás után tovább-feldolgozhatóak. pu-gyartas-2007_02_27__005
pu-gyartas-referencia_kepek_039
pu-gyartas-referencia_kepek_028

 
AUTO Párna
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

www.webshop.pemu.hu

Páratlan komfortérzés, a jövő technológiája - viszkoelasztikus párna

A Memory Foam viszkoelasztikus, ergonomikus kialakítású párna- és matraccsaládunk gyártásakor az egészséges alvás területén a legmodernebb fejlesztéseket és mellette a már jól bevált klasszikus anyagokat alkalmazzuk, hogy Ön a napi fáradtságos munka után minőségi pihenésben részesüljön. Ezt a legtöbb hagyományos párna és fekvőfelület nem tudja biztosítani. Eredménye a felületes alvás, váll, nyak vagy csípő- és derékfájás, s hogy ébredés után még mindig levertek vagyunk. viscoparna-prnagyermek

Mivel teremthetjük meg a minőségi pihenés optimális feltételeit?

Olyan fekvőfelület kialakítására volt szükség, mely figyelembe veszi az emberi test sajátos formáját, ebben az ergonomikus szempontok a döntőek, melynek lényege: a személyre szabott kényelem és az anatómiai sajátosságok érvényrejuttatása, mind a viszkoelasztikus párnák, mind pedig a viszkoelasztikus matracok esetében. A viszkoelasztikus párna anatómiai kialakítása azt jelenti, hogy fel kell vegye a nyak, a váll és a fej formáját miközben rugalmas marad és egyenletesen elosztja a ránehezedő súlyt. Nem lehet sem túl kemény, sem túl puha. Oldalfekvő helyzetet felvéve pedig az a szerepe, hogy kitöltse a váll fej távolságot úgy, hogy a nyak ne fáradjon el. Mindezt pedig a NASA által, az űrkutatás területén kifejlesztett ún. Memory Foam - viszkoelasztikus anyaga szolgálja, speciális szivacsos szerkezetével, mely mindig visszanyeri eredeti formáját használat után. A szivacsos szerkezet további előnye, hogy szellőzik, nem melegszik túl és antibakteriális kivitelben is létezik, így különös hangsúlyt fektetve az egészségügyi tényezőre. Az antibakteriális verzió fő előnye, hogy ellenáll a gombáknak, baktériumoknak és a kártevőknek - ezért allergiásoknak is ajánlott. Szellőzése révén természetes szagtalanító hatású, emellett csökkenti a fáradtságot és segíti az anyagcserét. A viszkoelasztikus párnák és matracok együttes használata komplexen hat szervezetünk harmóniájára, egészségi állapotára - oldja a gerinc vonalában végighúzódó ún. 'kormányzó meridián' blokkjait, s jótékony hatással van az izom- és érgörcsökre is.
viscoparna-parnan-fekvo-no
A Memory Foam egyik nagy előnye, hogy a test nyomásának elnyelésével ellazulnak a nyak-, váll- és a hátizmok - s mégis meg vannak támasztva - (ezért csökkennek az ízületi fájdalmak vagy el is tűnhetnek a kórosság mértékétől függően - megszűnik az elfekvés, fejfájás, zsibbadás), jobb a vérellátás. Csökkenhet a helyzetváltoztatások száma, így mindennapi használata mélyebb alvást és kipihentebb ébredést biztosít!
A Memory Foam párnacsaládunk egyaránt tartalmaz kis, közepes és nagy méretet is, alkalmazkodva az Ön igényeihez, a különböző testméretekhez, különböző huzatokkal ellátva.
A viszkoelasztikus párna egy belső anginba van varrva, mely mosást nem igényel, azonban ezen felül van egy mosható huzat, mely húzó- avagy tépőzárral vannak ellátva. Az Ön igényeinek megfelelően többféle huzat közül választhat, melyek között illatosítottak is vannak. Ezek közül talán a legnépszerűbbek az ALOE VERA, a Fresh és a Kamilla változat. Ezen illatanyagok - a viszkoelasztikus párna már ismertetett anatómiai tulajdonságain túl - jótékony hatásúak és egészségügyi alkalmazásra is javallott!

A Viszkoelasztikus párna és a technológia

A Mit rejt a Viszkoelasztikus párna?

A Memory Foam (emlékező hab) viszkoelasztikus anyagot az USA-ban (a 70-s években) fejlesztette ki a NASA az űrkutatás keretein belül nyomáscsökkentési céllal, majd a 90-es évektől indult hódító útjára. A Memory Foam kitűnő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik - olyan viszkoelasztikus nyitott sejtszerkezetű anyag, amely a test hőmérsékletére, nyomására meglágyul és így tökéletesen felveszi a test formáját és alátámasztja azt, ellennyomás nélkül (elnyeli a nyomást). viscoparna-nasa-logo1
A nyitott sejtszerkezet előnye, hogy lehetővé teszi a párnában a szabad levegőáramlást és megtartja a test hőmérsékletét, s nem is melegedik túl. A nyomás megszűnése után a speciális determinált sejtszerkezet lassan nyeri vissza eredeti formáját.

A viszkoelasztikus párna típusai

viscoparna-viscoelastichab
Alapvetően két típusban gyártjuk:
  • egyik a hagyományos habosított viszkoelasztikus párna anginba varrva plusz védőhuzattal,
  • a másik pedig Memory Foam zuzalékból készül.

A viszkoelasztikus párna könnyen szállítható, csomagolható, s hosszú élettartama alatt mindig visszanyeri eredeti formáját.
 
AUTO napellenző
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook

1. Napellenző - a termék

napellenzo-p1000363
Az autóipari alkatrészek, napellenzők gyártása alapvető fő profilunk közé tartozik és szinte nincs is olyan nagy nevű márka, akivel ne lennénk kapcsolatban. Jól látja a dolgokat, ha minket megkeres!  Szembeszökő a különbség. A napellenzők előállításakor a különböző hordozó testeket PVC fólia bevonattal látjuk el és rászereljük a rögzítéshez és mozgatáshoz szükséges mechanikai elemeket.
A napellenzők felszereltsége nagyon sokrétű lehet. Az egyszerű kizárólagos funkciót ellátó alapkiviteltől az extra szolgáltatásokat nyújtó típusokig. Ilyen pld. a tükör, a világítás, a tükröt lezáró ajtók, a csúsztatható tengelyű kivitel stb. A fóliára zseb, felirat, címke is kerülhet.
Méret szempontjából pedig az alig 15*10 cm -es személyautó napellenzőtől az 1 m feletti hosszúságú teherautó napellenzőkig tudjuk vállalni a napellenzők gyártását. Árnyékolástechnikában az élvonalban. Legyen: személygépkocsi, teherautó, kamion vagy egyéb jármű.

2. Napellenző - a technológia

Alapvetően háromféle technológiát alkalmazunk a napellenzők gyártása folyamán. A megrendelő igénye, kívánsága szerint előállítható PU-ból (poliuretánból), PP-ből (polipropilénből) és ún. "szendvics-technológiával".

Habosított poliuretán test gyártása

A habosítás előtt egy rézbevonatú acél drótkeret kerül kialakításra, amelyre fel vannak szerelve a napellenzö rögzítéséhez, működéséhez szükséges szerkezeti elemek. A drótkeret hajlítása, szerelése speciális célgépeken történik. Az így kialakított keretre habosítással kerül rá a kívánt napellenző forma. napellenzo-tech1-01

Poliuretán habtestek gyártása

napellenzo-tech1-03-habosito-szerszam
napellenzo-tech1-02-habosito-szerszam2
A poliuretánból készült testek alapanyagát a BASF csoport tagja az Elastogran Kemipur Kft. Szállítja a PEMÜ részére. A habosítást Desma típusú karusszel kialakítású habosítógéppel, végezzük. A berendezésen 18 szerszámhely van amelyen 36 különböző típusú forma helyezhető el.

2. Napellenző fröccsöntött PP testtel

A fröccsöntéssel kialakított polipropilén test merevsége miatt önhordó, nem igényel hordozó drótkeretet. A rögzítéshez, működéshez szükséges elemek direkt a testre szerelhetőek. A test két fél fröccsdarab összeillesztésével készül, ún. Shell kivitelű. A fröccsszerszám általában etázs rendszerű, a nagy felület és a viszonylag kis súly miatti záróerő problémák elkerülése végett. A fröccsöntés után behelyezésre kerül a rugó és a két fél összepattintása után a napellenző testre felhegeszthető a fólia. A PP test előnye a rendkívüli tartósság, szilárdság és a szép esztétikus megjelenés. Nagyobb szériák esetén pedig olcsóbb gyártási költség. napellenzo-tech2-01

3. Szendvics szerkezetű napellenző testek

napellenzo-tech3-02
A szendvics szerkezetű napellenző testek hasonlóan a habosított PU testekhez, drótkeret vázra épülnek.
A habosítás helyett itt formára stancolt szivacslap, kartonlap erősítéssel adja a bevonásra kerülő testet.
A Stancolt lapokat melegragasztással rögzítjük egymáshoz és a drótkerethez.
A szendvics-szerkezetű napellenzők előnye a könnyebb és gyorsabb előállítás.

A napellenzők hegesztése, szerelése.

A különböző kialakítású testekre nagyfrekvenciás hegesztéssel rögzítjük a bevonatot alkotó PVC fóliát.  A gyűrődésmentes bevonatot speciális hegesztőszerszámokkal alakítjuk ki.  A rögzítőelemek szerelése célgépekkel, valamint ultrahangos hegesztéssel történik.
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 01
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 02
Suzuki  NBC napellenző hegesztése 03

Suzuki  NBC napellenző hegesztése 04


 

 
Referenciák (AUTO-PUR)
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
partnereink-bmw

BMW
partnereink-fiat

Fiat
partnereink-ikea

Ikea
partnereink-jaguar

Jaguar
partnereink-landrover

Land Rover
partnereink-mercedes

Mercedes
partnereink-opel

Opel
partnereink-peugeot

Peugeot
partnereink-porsche

Porsche
partnereink-renault

Renault
partnereink-scania

Scania
partnereink-suzuki

Suzuki
partnereink-volvo

Volvo
partnereink-vw

VW