Search

English
Felnőttképzés - TANPLAST
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
Article Index
Felnőttképzés - TANPLAST
Humánpolitika
Távlati célok
All Pages
This information is not available on your language.

slide0001_image004

A Tanplast Kft. 2011. január végi alapításával, PEMÜ Zrt elsősorban saját dolgozóinak szakmai képzését akarja megoldani.

slide0001_image001

Az 1989-es rendszerváltás azt az illúziót keltette - bennem-, hogy a kötelező alkalmazás feloldásával rengeteg munkanélküli lesz és a vállalatok - főleg a PEMÜ-, szakemberek tömegéből válogatva tudják megoldani a már akkor is észlelt problémát, hogy jó szakemberből kevés van. Nehéz bevallani, főleg leírni: tévedtem (Jó ! Csak ebben az egyben!). A privatizáció és a közös vállalatok - az ezzel járó ?más? jövedelemmel- elvitték a már meglévő szakemberek egy részét. Kiderült, hogy a kapuban még portás sem áll, nemhogy jelentkező. Pest közelsége nem jelent munkanélküliséget a térségben, vagy a munkanélküli nem akar dolgozni, vagy nem a felkínált munkát akarja, főleg nem ennyiért. Nincs célirányos szakemberképzés, így szakember sem, sok szakmában. A néhány szakembert olyan társaságok alkalmazzák ahol a bérfizetési lehetőségek függetlenek az adótól. Sajnos eltelt az óta több mint 20 év és ez is megtette a hatását, ha másba nem is, a nyugdíjazás kényszerű, olykor - hogy megértük - örömteli lehetőségében. Így elérkeztünk az alkotás következő fázisába, a pánikba. (Az alkotás öt fázisa: lelkesedés, felocsúdás, pánik, résztvevők megbüntetése, kívülállók megjutalmazása).

Humánpolitikájában a nyugdíjazások miatt 2009-re tervezte PEMÜ vezetősége az utánpótlás felvételét és betanítását. Sajnos, már 2009 is a külső ismert körülmények miatt, az életben maradásról, a levegőhöz jutásról szólt.Ma már elmondhatjuk, ez sikerült. Ha vastüdőben is, már a jövőt kell néznünk és építenünk. Az évek megrostálták a személyi állományt, így egyértelmű, velük az itt maradt, hűséges munkavállalókkal kell együtt dolgoznunk, nekik kell lehetőséget adni, őket kell a változások miatt is oktatnunk. Elsősorban a műanyagfeldolgozást szeretnénk tudatosítani, ezen belül először a hőre lágyuló műanyagok fröccsöntését, mert árbevételünk felét ez a tevékenység teszi ki és itt, ebben a témában történtek új beruházások. Most kezdődnek majd el az igényfelmérések egyéb helyben megtartható oktatásokra is. A laboratórium felújított oktatóterme jó helyszínt nyújt ezekre. Az oktatást nagyrészt saját szakembereinkkel kívánjuk megoldani, mert ők ismerik legjobban a technikánkat, a lehetőségeinket és a felmerült problémákat, valamint ezek megoldásait. Ezeknek a szakembereknek az oktatás egy kényszerű tanulással, felkészüléssel anyagi és erkölcsi elismerést is hozhat. Természetesen itt számítunk nyugdíjasainkra és szükség esetén külső szakemberekre is. Nem titkolt cél, hogy az államnak fizetendő szakmunkásképzési járulékot,esetleg az innovációs alapot is, a törvényekben megengedett mértékig, erre a célra használjuk fel. Lehetőséget akarunk kínálni más külső vállalatoknak is a tanulásra és az előbb említett pénzek elköltésére a Kft.-ben.


Távolabbi cél egy jelenleg nem használt épület pályázati segítséggel történő felújítása és akár egy nappali szakmunkásképzés elindítása. Megkezdődtek a tárgyalások felsőoktatási intézetekkel is az együttműködésre, mely elméleti és gyakorlati képzés is lehet. Először a Program Akkreditáció, majd ennek megléte után az Intézmény Akkreditáció a feladat. Ezek nem egyszerű és főleg időigényes dolgok, a leggyorsabb esetben fél évet vesznek igénybe. Amennyiben sikerrel vesszük az akadályokat ?és miért ne- , még 2011-ben a Tanplast Kft egy akkreditált oktató és vizsgabázis lehet.

Hollósi Ernő
ügyvezető

 

 

 

  JP-Bookmark