Search

English
Merre tart a PEMÜ Zrt?
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
Article Index
Merre tart a PEMÜ Zrt?
Felnőttképzés
Együtt a Pemüért
All Pages
This information is not available on your language.
Néhány gondolatot szeretnék megosztani Önökkel arról, merre tart a PEMÜ, milyen eredményeket értünk el közösen, és a legfontosabb céljainkról.
A tavalyi évben teljesítettük az árbevételi tervünket és túlteljesítettük az eredmény tervünket. Az árbevétel 4,8 milliárd forint volt, az adózás előtti eredmény közel 85 millió forint.
Stratégiai célunk az alaptevékenység nyereségessé tétele, a munkahelyek megtartása, és az adósságállomány növekedésének megakadályozása, a pénzügyi helyzet stabilizálása. Hosszú távú célunk a PEMÜ Műanyagipari Zrt technikai bázisának és a műanyag feldolgozás területén megszerzett tudásnak a fejlesztése.
Ennek érdekében 6 db új fröccsöntőgépet telepítettünk robotokkal és kiegészítő berendezésekkel idén március-áprilisban. Folytatódott az épületek felújítása részben saját forrásokból, mint például az új raktárterület kialakítása a TMK és Szerszám csarnok homlokzati felújításával, a trafóház felújítása, valamint a volt laborépületben az oktatási centrum kialakítása. Az újságban kiemelt helyen olvashatnak a KEOP pályázatban felújításra kerülő épületekről.
Célunk, hogy a következő években a PEMÜ Műanyagipari Zrt felújított épületekben, korszerű gépekkel és a dolgozók magas szintű tudásával alapozza meg piaci helyzetét. Az elmúlt időszakban külső és belső képzések segítették a szakmai ismeretek megszerzését.

Újonnan alapított felnőtt képző intézményünk a TANPLAST első képzésére júniusban kerül sor. Kiemelt feladat az ISO/TS/KIR minősítés megszerzése 2012. júniusában. A felkészülés 2011. májusban kezdődött és egy évig képzésekkel és a rendszer fokozatos bevezetésével történik.
A TS minősítés megszerzése sok tanulást, és új feladatokat jelent, azonban ez ad esélyt további piaci lehetőségek megszerzésére, ezért mindenkinek lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint kell részt vennie a programban. Dolgozunk egy újabb pályázaton, amelyet június végén nyújtunk be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. célunk a PEMÜ Műanyagipari Zrt innovációs képességének növelése, egy másfél éves projekt keretében.

A PEMÜ Műanyagipari Zrt egy különleges cég, 50éves műanyag feldolgozó múltjával, magyar azon belül is többségi dolgozói tulajdonával. Ez a múlt kötelez bennünket. A PEMÜ nevét a műanyag feldolgozásban ismerik és elismerik, ezért felelősséget kell vállalunk egymásért, együtt kell működnünk azért, hogy a következő években is legyen jövője az itt dolgozóknak.
Külön szeretném kiemelni, milyen fontos volt, a TE SZEDD akcióban történt takarítás, rendrakás, virágosítás, amelyre közel 100-an jöttek el, mert fontos volt számukra a környezet ahol napjaik egy jelentős részét töltik.
Bízom benne, hogy a PEMÜ-ben dolgozók közössége képes lesz megfelelni a XXI. század kihívásainak, kívánom, hogy legyen részünk minél több közösen elért sikerben.
Köszönöm mindenkinek a lelkiismeretes munkáját, a rendezett üzemi környezetet, a pozitív egymást segítő hozzáállást.
Hajdárné Molnár Elvira
elnök-vezérigazgató
  JP-Bookmark