Search

English
Utómegmunkálás
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
This information is not available on your language.

 

A kért információ dokumentumát MS-Word formátumban innen letöltheti:
utomegmunkalas.doc Utómegmunkálás :
Az   öntött poliuretán (poliuretán elasztomer)  termékek utómegmunkálása lehetséges :

Ragasztással : ragasztas
Az öntött poliuretán termékek egymáshoz, vagy pedig különböző anyagokhoz (fém, bőr, gumi, műanyagok) ragaszthatók.
Poliuretánt poliuretánhoz történő ragasztásnál a poliészter-izocianát alapú ragasztók a legalkalmasabbak. Ezek a ragasztók alkalmazhatók gumival, vagy bőrrel való ragasztásnál is.  A jó tapadás érdekében a fém felületét homokfúvással kell előkészíteni. A jó ragasztás alapfeltétele a zsírtalanított, tiszta, száraz felület. A zsírtalanítást megfelelő zsíroldószerrel pl. metil-kloriddal lehet elvégezni. Ragasztóként ajánljuk:  
Plastopang uretán ragasztó
LOCITE pillanatragasztó
(Beszerezhető üzemünkben.)
Két komponensű ragasztó, melyet a komponensek összekeverése után  vékonyan az előkészített ragasztandó felületre kell felvinni. 10-20 perces száradási idő után a darabokat egymáshoz kell illeszteni, majd kb. 10 percig 0,25 N/mm2 nyomás alatt kell tartani.
Forgácsolással
Köszörüéssel
furással és marással forgacsolas
A tömböket esztergálással, fúrással és marással, továbbá csiszolással lehet alakítani.
A kemény típusoknál a forgácsolás nem okoz nehézséget. A lágy típusok megmunkálása problémát jelenthet a méretpontosság és a felületi finomság tekintetében. Az esztergáláshoz gyorsacél késeket kell alkalmazni, ezek legyenek mindenkor élesek. Olyan fúrók és marókések alkalmazhatók, amelyek az acél megmunkálására használatosak Figyelembe kell venni, hogy a méretpontos furatok készítése nehéz, mivel a rugalmas anyagban a vágási sebességtől, az előtolástól és a fúró élességétől függően a furat kb. 5%-kal kisebb átmérőjű mint maga a fúró. Mély furatokat célszerű forróolaj-emulzióval hűteni. A kemény öntött uretán típusokat egyaránt lehet szárazon és nedvesen csiszolni, vagy köszörülni.
  JP-Bookmark