Search

English
Alapanyagok
IWIW megosztásStartlap kedvenchezFacebook
This information is not available on your language.
Az üzem három alaptípusú önthető poliuretánt dolgoz fel:
-Poliéter TDI alapú (PUA jelű)
-Poliészter MDQ alapú (PUM jelű) és
-Poliészter NDI bázisú (PUV jelű) alapanyagokat.

Ezen alapanyagok feldolgozása lehetővé teszi a széles keménységi skála kínálatát a felhasználásnak megfelelő legoptimálisabb anyag kiválasztása mellett

Keménységi tábla

kemenyseg_hun

Egyéb jellemző tulajdonságok

Elektromos: A különböző típusok villamos szilárdsága (átütési szilárdság) száraz próbatesten mérve 36-38 kV/mm, a fajlagos ellenállása pedig 1014~3,2 x 1014 ohm/cm értékek közé esik.  Javasolt felhasználási körülmények között a villamos tulajdonságok lényegesen nem változnak.
Vegyszerállóság: Szerves oldószerek, elsősorban aromás és klórozott szénhidrogének, ketonok és észterek duzzasztják, vagy roncsolják ezeket a rendszereket. Egyes esetekben azonban a konstrukciótól és a felhasználás körülményeitől függően mégis alkalmazhatók. Vizes, gyenge savas és lúgos közegekben a nagyobb hidrolizisállóságú poliéter alapú rendszerek alkalmazását javasoljuk. 40oC-ig vizes közegben mindhárom  rendszer biztonsággal felhasználható. Magasabb hőmérsékleten a felhasználás körülményeinek figyelembevételével vizsgálat tárgyává kell tenni az alkalmazhatóságot.

Hőállóság: Az öntött poliuretánok általában -40  - +90oC -ig használhatók. Rövidebb ideig tartó  magasabb 100oC-os  igénybevételnek is kitehetők.

 

  JP-Bookmark